Tijdens je zwangerschap kun je last hebben van allerlei kwaaltjes. Vermoeidheid, minder of minder goed slapen, last van je rug, je nek of je bekken, onrustig benen, spataderen, het vasthouden van vocht, veranderende hormonen en angst voor de bevalling, dit brengt toch wat meer spanning in het lichaam.

Een zwangerschapsmassage kan je wat rust geven in deze, voor je lichaam, drukke periode. Door de massage ervaar je je zwangerschap bewuster en je voelt je rustiger. Daardoor kun je je makkelijker ontspannen!

De massage verbetert je bloedcirculatie en je lymfestelsel wordt gestimuleerd. De verbeterde doorbloeding heeft een verstevigende werking op je spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig een Zwangerschapsmassage ondergaan, beter slapen en minder last hebben van rugpijn. Ook treden er minder complicaties op tijdens je zwangerschap en bevalling. De massage vermindert stress en werkt kalmerend. Je voelt je fijner door de aanmaak van oxytocine en daar ervaart je baby ook de voordelen van. De massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. Een Zwangerschapsmassage is daarom ook echt een aanrader als geen je klachten hebt. Zo geniet je van een ontspannen zwangerschap!

De zwangerschapsmassage kan gegeven worden vanaf het tweede trimester tot 5 maanden na de bevalling.